Brochures en folders

In Meeuwen-Gruitrode proef en beleef je het goede buitenleven! Ontspannend wandelen, veilig fietsen en heerlijk ruiteren in een decor van bossen, vennen, beekvalleien, heidevlakten en landduinen of genieten van blauwe bessen en ambachtelijk roomijs. Mmm … plezier voor klein en groot! Met een groot aanbod aan activiteiten en initiatieven is er voor elk wat wils. Hou je van actief beleven of wil je gewoon relaxen met een lekker hapje of een drankje? In Meeuwen-Gruitrode kan het allemaal.

Lees hierover alles in de kleurrijke toeristische brochures en folders of in de Uit-kalender en laat je verleiden. Je kan de brochures downloaden via de website of wij versturen ze per post. Aan jou de keuze!

NIEUW!! Brochure ‘Verleg je grenzen in Meeuwen-Gruitrode'

Blader door de brochure en laat je verrassen door een waaier aan mogelijkheden in het gevarieerde landschap dat Meeuwen-Gruitrode biedt. Fietsen, wandelen, ruiteren en mennen, bezienswaardigheden bezoeken, eten en drinken, logeren, … met je familie, vrienden of in groep … in elk seizoen!

Download hier de brochure ‘Verleg je grenzen in Meeuwen-Gruitrode’.

Vraag deze gratis brochure aan.

Brochure ‘ Mmm … Meeuwen-Gruitrode in geuren en kleuren’

Meeuwen-Gruitrode behaalde in 2012 het laureaatschap ‘Vlaanderen Lekker Land’. Ontdek in deze brochure het verhaal van de blauwe bes en het ambachtelijk roomijs, twee lekkere streekproducten en de unieke samenwerking met diverse horecazaken. Volg de wandel- of fietsroute van je voorkeur en prikkel je zintuigen in het kleurrijke landschap. Proef de heerlijke recepten of ga zelf aan de slag en leer de knepen van het vak. Kids kunnen zelfs op kookworkshop!

Download hier de brochure ‘Mmm … Meeuwen-Gruitrode in geuren en kleuren’.

Vraag deze gratis brochure aan.

Archeologisch park ‘De Rieten’

Maak kennis met het verhaal van de mensen die 2400 jaren geleden in deze regio leefden. De ontdekking van de grafheuvels in Wijshagen in 1984, met rijkdommen vervaardigd uit aardewerk, ijzer, brons, en zelfs goud vertellen een boeiend stukje geschiedenis over de grenzen heen.

Download hier de folder.

Meeuwen-Gruitrode ‘Experiencing the landscape’

You can download the touristic folder in English on this link.

De commanderij

In deze folder nemen we je graag mee op reis in de tijd.

De commanderij van Gruitrode kende een rijk en roemrucht verleden, een verhaal van ridders en graven maar ook van oplichters en geweldenaars… . 

Download hier de folder ‘De commanderij’.

Vraag deze gratis folder aan.

Folder ’10 hapklare trips in Meeuwen-Gruitrode’

We presenteren je graag tien hapklare trips met zorg gebundeld in een aantrekkelijke menukaart. Een dagje uit staat hier garant voor een smakelijke natuurwandeling met gids, kilometers avontuurlijk en culinair fietsplezier of een ontspannende huifkartocht in het ruime landschap. Een aardige brok erfgoed, van het archeologisch park de Rieten tot klaterende watermolens, kruisen je pad. Ontdek onderweg heerlijke streekproducten, pluk zelf je portie blauwe bessen, laat je verleiden door een flinke dosis chocolade of een schuimend biertje.

Vind je een keuze maken moeilijk of wens je een volledige dagtrip met een lekkere lunch samen te stellen, neem dan contact op met de Dienst Vrije Tijd, toerisme.

Wij helpen je graag bij het uitwerken van een onvergetelijk dagmenu op maat.

Download hier de folder '10 hapklare trips in Meeuwen-Gruitrode'.

Vraag deze gratis folder aan.

Kampeerbrochure

In de kampeerbrochure vind je alle nuttige informatie i.v.m. het kamperen in Meeuwen-Gruitrode.

Zoektocht Archeoloog voor 1 dag

Met de nieuwe Zoektocht ‘Archeoloog voor één dag’ neemt Arne de archeoloog je mee op pad in de Rieten, waar grafheuvels en bijzondere voorwerpen uit de IJzertijd zijn gevonden. Je zoekt naar schatten uit het verleden, kraakt codes, lost raadsels op en ontdekt of je een Kelt of een Romein bent.

Er werd een nieuwe kindvriendelijke zoektocht met leuke doe-opdrachten ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 jaar in de Rieten, één van onze erfgoedparels. Met behulp van een grondplan, een meetlint en een vergrootglas ga je op zoek naar antwoorden op de vragen in je brochure. Onderweg scan je Qr-codes en voer je speelse opdrachten uit. Met tips en weetjes kan je achteraf thuis aan de slag als archeoloog.

Wanneer je alle antwoorden op de vragen van de zoektocht vindt, kan je de oplossing mailen naar toerisme@meeuwen-gruitrode en een leuk boek winnen. Bovendien kan je aan het nieuwe stand-in paneel, met een afbeelding van een archeoloog, een foto nemen en hem delen met de #archeologischparkderieten.

  • Prijs: € 2, verkrijgbaar bij de Dienst Vrije Tijd, toerisme

Contactinformatie