Fietsroutes

Geuzenbaan Fietsroute

De Geuzenbaan Fietsroute, waar natuur en landbouw samengaan,is een fietsroute van 23 km doorheen de bossen en over rustige landwegen met tal van actieve landbouwbedrijven. De naam ‘Geuzenbaan’ is ontleend aan een historische verbindingsweg uit de periode van de Spaanse overheersing.

  • Prijs: gratis, te verkrijgen bij de Dienst Vrije Tijd, toerisme

Fietsroutenetwerk

Fietsroute ‘Van blauw en groen’

Tijdens de fietstocht ‘Van blauw en groen’ doorkruis je het bonte landschap 3 uur lang op jacht naar 3 restaurants. Je fietst van aperitief en voorgerecht naar hoofdgerecht en dessert. De route is een culinaire ontdekkingstocht in een natuurlijk decor. Een kleurrijk 3-gangen-menu proef je verspreid over 3 restaurants. Smakelijk!

  • Fietsroute:  36,5 km
  • Knooppunten: 571 - 31 - 23 - 524 - 02 - 32 - 33 - 34 - 571 (Fietskaart Limburg)

Watermolen

Fietsroute ‘Spraakwater’

De fietstocht ‘Spraakwater’ vertelt het rijke verhaal van smaken en smaakmakers. Smaak is een combinatie van proeven, ruiken en beleven! Een verhaal van landbouwers en vakkundige ambachtslui brengt je van het archeologisch park de Rieten naar de blauwe bessenplantage. Onderweg bieden weidse gezichten maar ook beschermende bossen, kabbelende beken, paarden, koeien en schapen een wisselend decor. Neem even pauze en proef een streekgerecht op smaak gebracht met een pittige anekdote! Ontdek tussen knooppunt 04 en 33 het favoriet plekje aan het Broekven en kom tot rust op de vlonder midden in het brongebied van de Abeek.

  • Fietsroute: 44 km
  • Knooppunten: 571 - 31 - 23 - 524 - 32 - 02 - 01 - 03 - 04 - 33 - 34 - 571 (Fietskaart Limburg)

Broekven

Fietsroute ‘Zoete zonde’

De kindvriendelijke fietstocht ‘Zoete Zonde’ verwent elke zoetebek, van klein tot groot. Ontdek onderweg het ambachtelijk roomijs, met vakmanschap bereid in de verschillende horecazaken. Smeuïg smulplezier is gegarandeerd. Proef de vele smaken en kleuren … het roomijs op smaak gebracht met de knapperige blauwe bes is superlekker en gezond! Of liever een stuk verrukkelijke taart? Vele fantasierijke recepten verleiden je beslist tot een zoete zonde.

  • Fietsroute: 18,5 km
  • Knooppunten: 02 - 524 - 32 - 02 (Fietskaart Limburg)

Blauwe bessenijs

Watermolens Fietsroute

De Watermolens Fietsroute, een fietsroute van 26 km, leidt je doorheen de mooie vallei van de Abeek.De beekontspringt op het militair domein in Meeuwen-Gruitrode ter hoogte van de Monnikswijer. Ze verlaat ons in het noorden van de gemeente en stroomt verder over de Nederlandse grens waar ze uitmondt in de Maas. De beek heeft mooie meanders en holle oevers. De goede kwaliteit van het water zorgt voor een grote planten- en dierenrijkdom. Je passeert watermolens, kapellen en andere bezienswaardigheden in een oogstrelend decor.

  • Prijs: gratis, te verkrijgen bij de Dienst Vrije Tijd, toerisme

Contactinformatie