Mmm...Meeuwen-Gruitrode in geuren en kleuren

Meeuwen-Gruitrode behaalde in 2012 de titel ‘Laureaat Vlaanderen Lekker Land 2012-2014’ dankzij twee lekkere streekproducten, de blauwe bes en het ambachtelijk roomijs. Het vakmanschap van deze streekproducten, de unieke samenwerking met de horecazaken en de mooie promocampagne ‘Mmm … Meeuwen-Gruitrode in geuren en kleuren’ werd geloofd door toenmalig Minister van toerisme.

Blauwe bes

De blauwe bes is de vrucht van de struik Vaccinium corybosum. De blauwe bes is geen bosbes maar ze stamt wel af van dezelfde familie. De blauwe bes is oorspronkelijk afkomstig uit het noordoosten van de Verenigde Staten. De struik bloeit in mei met trossen bloemen van witcréme tot roze. De bessen worden geoogst van juni tot augustus.

Je kan de bessen proeven als tussendoortjes, in fruitsalades, in smoothies, in taarten, cupcakes, confituur, … . Van alle groenten en fruit hebben de blauwe bessen het hoogste gehalte aan antioxidanten. Daaruit kan je besluiten dat zij uitstekende gezondheidsondersteunende eigenschappen bezitten.

Pluk zelf je portie gezonde bessen of proef verrassende lekkernijen in één van de charmante horecazaken in Meeuwen-Gruitrode. Een heerlijk glas wijn, een zoet likeurtje, een fruitige jenever, een fris sapje zonder toegevoegde suikers of bij een smakelijk gerecht of dessert: de blauwe bes komt in elk recept tot haar recht!

Blauwe bessen

Blauwe bessen

Ambachtelijk roomijs

Roomijs bestaat hoofdzakelijk uit eidooiers, suiker, melk en slagroom. Het roomijs dat hier geproduceerd wordt onderscheid zich van anderen doordat gebruik wordt gemaakt van verse melk en room, en door een ambachtelijk bereidingsconcept eigen aan het bedrijf. Aan het basisrecept wordt vaak vers fruit toegevoegd om verschillende smaken te verkrijgen.

Neem een kijkje in onze lijst van ijssalons en horecazaken en laat je verleiden door een ruim assortiment van kleurrijke smaken en hun smeuïge textuur.

Blauwe Bessenijs

Proef de blauwe bes en het ambachtelijk roomijs ... lekker en gezond!

Ontdek de brochure ‘Mmm … Meeuwen-Gruitrode in geuren en kleuren’ met vele tips  voor een culinaire ontdekkingstocht. Smeuïge verhalen vertellen alle bijzonderheden terwijl je stapt, fietst of kookt. Wedden dat je tong blauw kleurt!

Drie fietslussen en twee wandellussen laten je kennis maken met de twee streekproducten in twaalf horecazaken met als wisselend decor een landschap van levendige beekvalleien, malse weiden, bevruchte akkers en uitgestrekte bossen tot de hoogste landduin van Vlaanderen.

De kids van 6 tot 12 kunnen bovendien op kookworkshop!

Blauw bessengerecht

Blauwe bessenpannekoek

Deelnemende horecazaken:

Workshops

Kids Koken in Geuren en Kleuren

Kookworkshops met de blauwe bes en ambachtelijk roomijs voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

  1. 'Mmm ... van blauwe bes tot ...': kookworkshop in de Blauwe bessenplantage
  2. 'Zoete lekkernijen': kookworkshop in De Witte Vleugel
  3. 'Kook als een Kelt': kookworkshop in het archeologisch park de Rieten

Info en reservatie: Dienst Vrije Tijd, toerisme
Kids koken in geuren en kleuren

Visser chocolade

Visser chocolade biedt een uitgebreid assortiment van chocoladeproducten, ambachtelijk gemaakt met bijzondere grondstoffen. Proef de mooi ogende 'Meeuwense Blauwe Bessen Bullet', een knapperige praline op basis van de heerlijke blauwe bes ... een onvergetelijke smaaksensatie!

Bovendien kun je er kinderfeestjes organiseren en deelnemen aan workshops. Om duimen en vingers van af te likken ...

Info en reservatie: Visser chocolade, Hoogstraat 17, 3670 Meeuwen-Gruitrode (Meeuwen), tel. 011 79 26 94, www.visserchocolade.be

Visser 

Contactinformatie