Mountainbiken

Het nieuwe mountainbikenetwerk in de Duinengordel omvat twee afzonderlijke lussen die je kan combineren. Ze zijn zowel geschikt voor de beginnende als de meer gevorderde mountainbiker.

KAART

Mountainbikenetwerk / Hoge Kempen - Duinengordel

Het nieuwe mountainbikenetwerk in de Duinengordel omvat twee afzonderlijke lussen die je kan combineren. Deze routes zijn geschikt voor beginnende en gevorderde mountainbikers. Ze maken deel uit van het Mountainbikenetwerk Hoge Kempen en bevatten vrijwel geen verharde wegen.

  • Prijs: € 3, te koop bij de Dienst Vrije Tijd, toerisme

ROUTES

Mountainbiken op de steilrand van de Hoge Kempen

De noordelijke route in Solterheide loopt door uitgestrekte bossen met veel boswegen die afgewisseld worden met veldwegen. Onderweg passeer je de steilrand van de Hoge Kempen. Door de bruuske insnijdingen van verschillende beken krijg je het gevoel dat je omringd wordt door heuse bergen. Sommige stroken zijn zeer zanderig.

  • Afstand: +/- 20 km (blauwe lus)
  • Startplaats: Orshof, Heymansweg 2, 3670 Meeuwen-Gruitrode (Neerglabbeek), tel. 089 810 800, www.orshof.be

Orshof biedt naast overnachting, restaurant en brasserie de mogelijkheid tot douchen en het afspuiten van fietsen. Bovendien kun je hier een mountainbikefiets huren.

Mountainbiken rond het landduinenlandschap

De zuidelijke route rond het natuurreservaat Oudsberg is gekenmerkt door een gevarieerd landschap: bossen, weiden, velden en karakteristieke landduinen kruisen je pad. Enkele kuitenbijters in de omgeving van de Oudsberg, de hoogste landduin van Vlaanderen, zijn een uitdaging voor elke mountainbiker.

  • Afstand: +/- 20 km (groene lus)
  • Startplaats: Sportzone Gruitrode, Groenstraat, 3670 Meeuwen-Gruitrode (Gruitrode)

mountainbiken

Vind je eigen route:

Via de website: www.vlaamsemountainbikeroutes.be, klik je door op "Vind je MTB-route", verder doorklikken naar "Limburg" en dan "Meeuwen-Gruitrode" aanduiden. 

Contactinformatie